Политика заштите података о личности

Увод

Политика приватности и обавештење о колачићима (цоокиес) сајта компаније Књаз Милош ад Аранђеловац, ул. Крћевачки пут 26 (у даљем тексту: ''Политика приватности'') односи се на заштиту приватности свих посетилаца интернет странице www.kmigrajiosvoji.rs (у даљем тексту и као: "сајт" или "интернет страница").

Циљ компаније Књаз Милош је да заштити приватност свих посетиоца интернет странице и њихове податке које посетиоци шаљу компанији Књаз Милош.

Компанија Књаз Милош је посвећена очувању приватности свих посетилаца интернет странице www.kmigrajiosvoji.rs као и заштити свих података и информација које посетиоци сајта могу послати компанији Књаз Милош.

Политика приватности служи да објасни свим посетиоцима сајта које податке компанија прикупља о посетиоцима и како компанија Књаз Милош користи те податке, као и да пружи посетиоцима битне информације у вези са подацима који се прикупљају.

Које информације које прикупљамо од посетилаца сајта

Када посетилац посети сајт, то чини анонимно. Том приликом не прикупљамо личне информације посетиоца, као што су име и презиме, адреса, телефонски број или адреса електронске поште. Посетилац може да посети сајт без остављања било каквих информација о себи. Међутим, наш софтвер користи тзв. колачиће (цоокиес) за прикупљање информација о начину коришћења својих Интернет страница. Наши wеб сервери прикупљају називе домена, а не е-маил адресе посетилаца.

Личне информације

Личне информације су информације о посетиоцу кога је на основу наведених информација могуће идентификовати, као што су име и презиме, е-маил адреса или број телефона

Употреба прикупљених информација

Када посетилац посети наш сајт, информације о називу домена које добијемо не користе се како бисмо посетиоца лично идентификовали. На основу те и других информација меримо број посета нашем сајту, просечно време проведено на сајту, прегледане странице итд. Ове информације користимо да бисмо измерили фреквенцију употребе нашег сајта и унапредили његов садржај. Самим приступом сајту посетиоци су сагласни са Политиком приватности. Такође, компанија обрађује податке на основу нашег легитимног интереса да бисмо анализирали рад сајта, открили и уклонили грешке и техничке проблеме који се могу јавити у вези са претраживањем сајта.

Када прикупљамо личне информације(као што су име и презиме и е-маил адреса) посетилаца то чинимо уз сагласност посетилаца, а посетиоце обавештавамо у време прикупљања података о томе како ћемо користити те личне информације.

Уколико посетиоци након што доставе своје информације не желе да више поседујемо исте могу нас о томе обавестити.

Колачићи (цоокиес) и управљање колачићима

Интернет сајт користи колачиће. Колачићи су мале јединице података које на хард диску посетиоца компјутера чува интернет претраживач. Сајт је снабдевен колачићима како бисмо међусобно разликовали посетиоце. Колачићи помажу да омогућимо посетиоцима добро искуство приликом претраживања нашег сајта, а омогућава нам и да побољшамо своју интернет страницу. Такође, колачићи помажу посетиоцима да прилагодите коришћење интернета својим потребама.

Колачић је мала датотека са словима и бројевима коју меморишемо на прегледачу и хард диску рачунара посетиоца. Колачићи садрже информације које се преносе на хард диск посетиочевог рачунара.

Посетиоци имају могућност да прихвате или одбаце колачиће изменом подешавања у свом претраживачу. Посетиоцима се скреће пажња да у случају да неке колачиће деактивирају, постоји могућност да неће моћи да користе сва интерактивна својства нашег сајта, односно да неће имати све опције које сајт нуди на располагању.

Колачићима се може управљати на различите начине. Сваки претраживач има своја правила по којима се управља колачићима. Посетиоцима се препоручује да погледају упутства за свој претраживач или екран за помоћ да би сазнали више о овим функцијама. На пример, приликом коришћења Интернет Експлорера, посетилац може да оде на картице Тоолс/Интернет оптионс/Сецуритy и Привацy да би прилагодо прегледач својим потребама.

Ако посетилац користи различите рачунаре на различитим локацијама, потребно је да се обезбеди да сваки прегледач буде подешен према потребама посетиоца у погледу колачића.

Посетилац лако може да избрише било који колачић који се налази у директоријуму са колачићима у прегледачу.

Откривање информација

Информације које посетиоци поделе са нама, складиште се на серверима у нашој компанији, и њима могу приступати само овлашћена лица која су запослена у компанији и друга повезана лица и могу се користити за сврхе за које је посетилац дао одобрење. Такође, можемо пренети обједињене информације о употреби нашег сајта трећим лицима али то неће укључивати информације на основу којих посетиоци могу бити идентификовани. Осим у случајевима када то закон налаже, нећемо на било који начин учинити доступним нити дистрибуирати информације о посетиоцима, без њиховог претходног одобрења.

Сагласност за одређене категорије посетилаца

Уколико посетилац има мање од 16 година живота потребно је пре него што пошаље компанији било које личне информације да прибави сагласност родитеља, односно законског заступника. Посетиоцима без наведене сагласности није дозвољено да шаљу компанији информације.

Друге интернет странице

Сајт може да садржи линкове ка другим сајтовима, а који нису регулисани овом Политиком већ имају своје политике приватности које се могу разликовати у појединим деловима. Прикупљање информација на другим сајтовима не мора бити исто као на нашем сајту, те је препоручљиво да се посетиоци упознају и са политикама приватности других сајтова.

Безбедност прикупљених информација и задржавање података

Књаз Милош примењује строге мере физичке, електронске и административне заштите у циљу заштите информације о посетиоцима од приступа неовлашћених особа и од незаконите обраде, случајног губитка, уништења или оштећења како онлајн тако и офлајн. Ми ћемо чувати информације о Вама у року како то закон налаже или у разумном року у случају да то закон не регулише. У циљу спречавања неовлашћеног приступа или откривања, одржавања тачности података и обезбеђивања одговарајућег коришћења личних података, Књаз Милош је усвојио одговарајуће физичке, електронске и управне процедуре како би заштитио и обезбедио личне податке које обрађује.

Пренос путем интернета и одрицање

С обзиром на то да интернет представља глобално окружење, коришћење интернет странице за прикупљање и обраду личних информација нужно обухвата и пренос података широм света. Стога прегледањем ове интернет странице и електронском комуникацијом са нама посетиоци потврђују и сагласни су да и ми обрађујемо личне информације на тај начин.

Мада Књаз Милош спроводи мере заштите од вируса и других опасних компонената, природа интернета је таква да није могуће обезбедити да ће приступ посетиоца интернет страници бити без прекида или грешака, или да ова интернет страница, њени сервери или електронска пошта коју можемо послати не садрже вирусе или друге опасне компоненте.

Право посетиоца на приступ информацијама

Посетиоци имају законско право да погледају личне информације које компанија поседује о њима и могу тражити да извршимо потребне измене да бисмо обезбедили њихову тачност и ажурираност. Уколико то желе, посетиоци имају право да нас контактирају преко контакт података са странице Контакт. Компанија има право да посетиоцу наплати нужне административне трошкове пружања информације, односно поступања по захтеву, у складу са законом.

Контакт

Уколико посетилац има било каквих коментара, питања или потребе за добијањем информација који се односе на Политичку приватности, посетилац наш може контактирати путем података у одељку Контакт.

Ажурирање и допуна

Књаз Милош задржава право да промени ову Политику. Можемо да изменимо или ажурирамо делове изјаве о приватности података а да вас не обавестимо о томе унапред. Увек проверите изјаву о приватности података пре него што користите наш сајт како бисте били информисани о најновијем статусу у случају било каквих измена или ажурирања. Коришћењем било ког садржаја на сајту сматра се да је посетилац упознат са најновијим правилима о условима коришћења као и политици приватности.

Ова веб страница чува колачиће (eng. cookies) у Вашем претраживачу како би унапредили Ваше искуство у коришћењу странице.
За више информација о колачићима, како их страница користи и Вашој приватности, кликните на: информације о колачићима.